gratis teller
"> Pablo Software Solutions

 
Guinness World Record
Langste tennispartij singleSchelpenpad 10
3225 BZ  Hellevoetsluis
0181-318215
Guinness Book of Records
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Guinness Book of Records is een jaarlijks uitgegeven boek met een collectie van internationaal erkende records, zowel qua menselijke verrichtingen als qua extremen van de natuur.
De eerste editie werd uitgegeven in 1955, bedacht door de Guinness-brouwerij, door een discussie over welk gevogelte het snelste was, die niet op te lossen viel met boeken die op dat moment op de markt waren.
De gegevens in het boek werden verzameld door Ross McWhirter , die op dat moment een onderzoeksbureautje hadden in Londen. Toen het boek onverwachts zeer goed aansloeg, werden er meer edities gemaakt, wat uiteindelijk uitgroeide tot een jaarlijkse uitgave. De McWhirters hebben het boek nog vele jaren uitgegeven.
Huidige edities focussen meer op menselijke records. Ze vermelden zowel serieuze atletische records zoals gewichtheffen, als grappige records als bowlingbalstapelen, de grootste barbecue en het grootste aantal dominostenen dat in één rij stond en ononderbroken na en door elkaar omviel. Dankzij het Guinness Book of Records, is er een onderscheid ontstaan tussen de begrippen record en topprestatie. Er zijn veel mensen die hun best doen om een nieuw record te vestigen en een plaats in het boek te krijgen, zoals een record soep roeren of een record door-het-gras-rollen. De uitgevers hebben besloten dat ze geen eet- en drinkrecords meer zullen opnemen om te voorkomen dat mensen overgaan tot recordpogingen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Ieder jaar verschijnt er een nieuwe druk met de nieuwe "records" van het afgelopen jaar, meestal ook met nieuwe prestatiecategorieën.
Naast deze records staan er ook extremen vastgelegd zoals de langste mens aller tijden, de giftigste plant, de kortste rivier.
Inmiddels zijn er dermate veel records vastgelegd, dat ze niet allemaal meer in een boek gepubliceerd kunnen worden. Daarom wordt er jaarlijks een selectie gemaakt uit de enorme database  van records.